070-3877905
info@meijsenalink.nl

Broekweg 12 LEIDSCHENDAM

This apartment is sold
Surface area
70 m²
Room(s)
3
Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Year of construction
1906
Karakteristieke 3 kamer woning met een riante zonnige tuin op het zuidwesten. Deze ruim 100 jaar oude woning is in de afgelopen jaren volledig gerenoveerd en gemoderniseerd. De historische kenmerken zijn hierbij zoveel mogelijk behouden gebleven en geaccentueerd, zoals de gemetselde bogen in de binnen en buiten gevel.
De woning is aan de rand van de woonwijk gelegen, waardoor er vanuit de woonkamer een vrij uitzicht is op het water en een groenstrook die zich uitstrekt tot aan het talud van de randstadrail die verderop is gelegen.
Het woongedeelte op de 1ste etage die u bereikt via een eigen entree in de de voortuin, heeft een bijzonder hoog plafond van ruim drie meter. Doordat het dak aan de boven buitenzijde is ge´soleerd, is de constructie van de oude binten in het dak zichtbaar gebleven. Mede door de twee koepels in het dak is er veel lichtinval en versterken deze het gevoel van ruimte. Een prettige bijkomstigheid is dat 1 van deze koepels ook geopend kan worden.

De woonkamer met open keuken heeft een warme en toch moderne uitstraling door de combinatie van een oud doorleefde grenen houten vloer en Chinese hardstenen plavuizen in de keuken, witte strakke muren en hoge ramen met markies.
De keuken, voorzien van een roestvrij stalen gasfornuis en afzuigkap biedt veel bergruimte.
Het voor en achterhuis worden gescheiden door een muur met daarin glazen bouwstenen en wand met matglas.
In het achterhuis bevinden zich een slaapkamer, separaat toilet en badkamer.
De combinatie van moderne materialen en rustieke kenmerken van het huis vullen elkaar goed aan, zo ook in de badkamer.
De vloer van de badkamer en inloopdouche is betegeld met glasmoza´ek, het ligbad met belgisch hardsteen en zijn beide afgewerkt met roestvrije kranen.
Ook het separate toilet met fontein is in de dezelfde stijl afgewerkt.
1 van de twee slaapkamers bevindt zich in het achterhuis en is ca 3,5 x 3,5 meter en is voorzien van eikenhouten vloerdelen. De andere slaapkamer bevindt zich in het voorhuis en is ca 3,5 x 2,5 meter en voorzien van vloerbedekking en een op maat gemaakt bed voor twee personen. Beide kamers zijn netjes afgewerkt.

Ondanks de de 4 schuren, waarvan er twee geschakeld zijn, biedt de met schuttingen omheinde tuin voldoende ruimte om te zitten. Het pad is bestraat met oude hardgebakken stenen en kinderkopjes. Een goed ge´soleerde dubbelwandige houten chalet met dakpannen, van stroom voorzien is momenteel als werkplaats ingericht.
De geschakeld schuur, bestaat uit een bestaand gedeelte van gemetseld steen en een gedeelte aangebouwd van hard hout, ook beide voorzien van stroom bieden veel ruimte voor opbergruimte en/of fietsstalling. Een klein houten bijgebouw ook voorzien van dakpannen biedt nog eens ruimte voor tuingereedschap en/of meubilair.

Dit huis in het zeeheldenkwartier is gelegen in een rustige straat met 1 richtingsverkeer en voldoende parkeerplaats op slechts enkele minuten loopafstand van het station van de randstadrail, die je binnen een mum van tijd verbind met o.a. het centrum van Den haag, Zoetermeer of Rotterdam. Zowel het bekende culinair restaurant Hotel centraal en een chinees afhaalrestaurant bevinden zich op nog geen honderd meter afstand. Op slechts enkele minuten met de auto bevindt zich de oprit van de A4, A12,A13 en het tunneltracÚ, naar de N44 of het nieuwe grote winkelcentrum van Leidsenhage. Via een korte en mooie wandeling langs de Vliet loop je zo naar het centrum van Leidschendam met het vernieuwde winkelcentrum of de andere kant op naar het oude gezellige centrum van Voorburg met de markt op zaterdag. Deze route zijn ook de startpunten van diverse leuke en mooie fietsroutes naar onder meer het recreatiegebied de Vlietlanden.

Deze bijzonder ideaal gelegen charmante, karakteristieke en tot in details afgewerkte woning is zeker een bezichtiging waard!
Read full description

Features

Transfer

Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Year of construction
1906
Roof covering
flat roof

Surface Area and Volume

Usage area Living
70 m²
External storage space
20 m²
Gross volume
257 m³

Layout

Total number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of bathrooms
1
Facilities
TV cable

Energy

insulation
roof insulation, double glazing
Heating type
boiler
Hot water
boiler
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Stompwijk
Section
F
Index number
2
Lot
2937
Ownership structure
Full ownership

Outside Area

Location
Waterside, On a quiet road, In a residential neighbourhood, Unobstructed views, Freestanding
Garden type
Front garden
Garden
Beautifully landscaped, southwest, 6.89 x 12.50 m
Surface area
86 m²

Parking

Type of parking
Public parking
View all features

map Broekweg 12 LEIDSCHENDAM

to Broekweg 12 LEIDSCHENDAM
5 minutes walking distance 5 minutes bicycle distance